ניו יורק היא עיר קוסמופוליטית, השפעות ברורות ודומיננטיות מכל מיני מהגרים מארצות שונות, איטליה היא אחת מהארצות הבולטות שממנה היגרו לניו יורק, ניתן לחוש בהשפעה של האיטלקים בהרבה מאוד גורמים בקהילה בניו יורק, תחומים מרכזיים כמו מוסיקה, פוליטיקה, ספורט, מסעדנות , קולנוע, לבוש וסגנון בכלל.
הקהילה האיטלקית בניו יורק היא הרביעית בגודלה בארה"ב , רוב המהגרים הגיעו מדרום איטליה , סיציליה, קמפניה, נאפולי.בין 1820-2004 הגיעו לארה"ב 5.5 מיליון איטלקים.
1880-1920 הגעיו רוב המהגרים והשיא היה ב 1014 -1920.
המהגרים האיטלקים הגיעו מהסיבה הברורה של מצב כלכלה רעוע, מיסים גבוהים, מה שהוביל לאי יכולת של מקומיים לפרנס את משפחותייהם באיטליה, הרבה החליטו להגר לארה"ב מאיטליה ולא להתמודד עם המצב בארצם. המעבר נעשה באופן שיטתי אשר קודם אב הבית מהגר לעיתים עם הבן הבכור והמשך הזמן כאשר מתבסס כלכלית שאר המשפחה הייתה עוברת.
רבים מהמהגרים האיטלקים התיישבו בערם צפוניות במזרח כניו יורק, האיזורים אשר התגוררו היו נקראים Little Italies .
רוב המהגרים היו נטולי השכלה ולא ידעו את השפה המקומית. הגברים ברובם עבדו עבודות כפיים , גשרים, סאבווי, ביוב, פסי רכבת וכיוצא בזה... הנשים ברובן היו תופרות, עם זאת במשך השנים בעקר בי 1900 ל 1970 החלו האיטלקים לעבור מפועלים פשוטים כנאמר, לאנשים אשר מחזיקים במשרות נעלות ואף כדמויות מפתח בתחומים מסויימים. דוגמאות בהמשך.
לא היה קל לאיטלקים בניו יורק במשך השנים , מעבר למחסום השפה , "זכו" המהגרים מצד המקומיים בגזענות אשר הגיעה לאלימות ואף ללינצ'ים.
קצת שמות
Giovanni Da Verazaio - המהגר הראשון שנכנס למפרץ ניו יורק.
Picero Casare Hiberti - המהגר הראשון שממש התיישב בניו יורק 1635.
Waldenians - תנועה נוצרית אשר 200 מהם התיישבו בניו יורק בכדי להטיף על דתם ולהמיר דתם של ילידים.
Taliaferr - המשפחה הראשונה שהתיישבה בויריג'יניה.
במשך השנים הקהילה האיטלקית בניו יורק צברה עוד מהגרים וכוח, לדוגמא מספר לא מעט של מהגרים הגיעו בהזמנה בשל כישוריהם כמו עבודה עם זכוכית, יין, מוסיקה וחקלאות.
תומס ג'פרסון נשיאה ה 3 של ארה"ב הזמין נגנים ללהקה הצבאית של ארה"ב כדי שינחו וישפיעו הלהקה נקראה U.S Marines Band .
תרומה עצומה נוספת בידי מהגר איטלקי הייתה של Fllipo Mazzei פיזקאי והוגה ממהגרי ורג'יניה וחברו של תומס ג'פרסון, Filipo אמר שכל בני האדם נולדו חופשיים , משפט שנחרט עמוקות בתודעה של ג'פרסון עד כדי כך שהמשפט נכתב במגילת העצמאות של אמריקה.
תרומות נוספות של מהגרים איטלקיים של האחים פרסילי לדוגמא, אלו הובאו במיוחד לוושניגטון הבירה בכדי לעסוק בארכיטקטורה ובנו את אנדרטטת הזכרון של לינקולן.
האופרה הראשונה של ארה"ב בניו יורק נפתחה ב 1933 בעזרתו של האיטלקי Lonardo DePonte אשר היה אחד מאנשי מוצארט.
1849 העיתון האיטלקי אמריקאי הראשון , כמובן שיצא בניו יורק.
עוד קצת שמות
האיטלקים החלו ליהיות מעורבים במוסיקה, Nick La Rocca חצוצרן אשר השתתף בהקלטה הראשונה בהיסטוריה עם הרכב דיקסילנד 1917 .
פרנק סינטרה בן למהגרים איטלקים אחד מהזמרים שחקנים איטלקים אמריקאים הכי חשובים במאה ה 20 .
Guy Lombardo - ייסד להקה ריקודים אשר הפכה למוסד בניו יורק.
האיטלקים החלו ליהיות מעורבים בפוליטיקה, Fidrello La Guardis ראש העיר ניו יורק 1931.
Al Pacino - שחקן , טוב מיותר לציין.
במלחמת העולם הראשונה יותר מ 10 אחוזים היו מהלוחמים היו איטלקיים, כאשר חזרו מהמלחמה, חזרו עם בטחון עצמי וזה בא לידי ביטוי בעבודות של המהגרים אשר היו ליותר מכניסות ויותר נעלות, שוטרים , כבאים, חשמלאים ועוד.. נשים צברו תאוצה כמזכירות ומעצבות שמלות שיוביל אותן בהדרכה למעצבות בגדים.
במלחמת העולם השניה היה לאיטלקים קשה יותר מכיוון שהדיקטטור מוסליני הצהיר מלחמה על ארה"ב, המהגרים באמריקה הושמצו והמהגרים שעדיין לא הפכו לחוקיים נאלצו לענוד תג זיהוי. הרבה מהאמריקאים ראו את המהגרים כאויבים.
רוב המהגרים בארה"ב התיישבו בערי הצפון מזרח של אמריקה במיחוד בניו יורק, קהילות אלו היו נקראות ( ועדיין במקומות מסוימים) Little Italies . למרות שרוב המהגרים האיטלקים עבדו בעבודות חוקיות היו מספר מהגרים איטלקים אשר הביאו עמם עולם עתיק ואפל של סחיטות, איומים ופשע בכלל...
כאשר עלה לשלטון באיטליה פרנסייס, רדף את אנשי המאפיה באיטליה ורבים נאלצו להגר לארה"ב ניו יורק. אנשי המאפיה Cosa Nostra הגרו לניו יורק והתמקמו בעיקר ב Lowre East Side לא רחוק מ Little Italy שך ניו יורק היום. המאפיה היתתה מחולקת לחמישה קבוצות , משפחות שכל משפחה הייתה אחראית על רובע אחר בניו יורק, המאפיה האיטלקית התעצמה בעיקר בתקופת היובש , תקופת איסור האלכוהול ב 1919 , בו יבאו והפיצו אלכוהול באופן סודי ולא חוקי. המאפיה השליטה הנהגת טרור בניו יורק ובכלל , חותמה נשאר עד היום , מהמוכרים : אל קאפון, לאקי לוצ'יאני.
שכונות איטלקיות בניו יורק
כפי שנאמר השכונות בהן התיישבו המהגרים נקראו Little Italies הידועה ביינהן במנהטן וכך היא נקראת עד היום :
Little Italy
שכונת איטלקים בניו יורק, שכונה אשר בדרום האי מנהטן, שכונה יפיפיה, בעבר הייתה שכונה עם הכי הרבה איטלקים , כיום בשכונה בעיקר מסעדות איטלקיות וחנויות פחות ופחות איטלקים , הרחוב הכי מאופיין היום עם השכונה הוא Nolita ו Mulbery st. השכונה מתגאה בתהלוכה אולי הותיקה בניו יורק מ 1926 San Gennaro פסטיבל תהלוכה בעיקרון דתית בו מהללים את הקדוש הנ"ל אשר היה הקדוש של נאפולי , בעבר תהלוכה של יום אחד אך כיום פסטיבל של 11 ימים , בו מהלכים עם פסל של הפטרון או של הבתולה מריה ועל הפסלים תורמים כסף , התהלוכה מלווה במוסיקה , נגנים אשר הם חלק מהתהלוכה ועם מזון , חגיגה לכל דבר.
אירוע נוסף אשר מזוהה בעקיפין עם השכונה פסטיבל הסרטים של טרייבקה ,אמנם לא בשכונה ממש אלא ממש ליד , פסטיבל זה אשר פותח ע"י אחד מצאצי האיטלקים הכי ידועים בהיסוטריה הלא הוא רוברט דה נירו אשר לא פעם שיחק כמאפיונר איטלקי.
Little Italy היא שכונה מאוד יפה עם דגלי איטליה בכל פינה ועל הגגות של המסעדות , איזור מאוד אווירתי ובעל היסטוריה מעניינת.
השכונה כיכבה סרטים ובסדרות בין השאר בסרט של רוברט דה נירו "A Bronx Tale".
Italian Harlem
שכונה איטלקים בניו יורק, שכונה אשר שוכנת במזרח הארלם אבל חלק ממנה, ב 1930 חיו באיזור כ 100,000 מהגרים. דאז, היה ידוע שעל כל רחוב בשכונה שלטה קבוצה שונה, מיסים , אלימות וכל טוב... שני אישיים מאוד חשובים קשורים קשר הדוק עם השכונה הראשון הוא Fiorelllo laguardia ראש העיר ניו יורק 1934 - 1946, השני לא אחר מאשר אל פצ'ינו אשר נולד בשכונה , בילה בה כשנתיים ואז החליט לעבור לברונקס.
כיום השכונה כבר לא מכונה Italian Harlem אלא Spanish Harlem כמעט ולא נשארו איזכורים פיזים לשכונה האיטלקית מלבד חנות או שתיים.
Bronx
שכונה איטלקים בניו יורק , בברונקס שכונה נוספת הידועה כ Little Italy , אשר נמצאת בצפון הברונקס בשכונת Fordham , הרחוב הכי בולט כרחוב איטלקים הוא Arthur Avenue על שם הנשיא ה 21 של ארה"ב לשכונה זו עבר אל פצ'ינו בהיותו ילד. הסרט של רוברט דה נירו Bronx Tale מבוסס על שכונה זו. השכונה אותנטית עם מסעדות איטלקיות, חנויות איטלקיות שווקים ותהלוכות. Little Italy בברונקס היא באמת שכונה איטלקית אמיתית ללא פשרות ( באיזור רחוב ארתור כמובן) , המסעדות, הן לא מתפשרות , האוכל יהיה איטלקי ולא מותאם דווקא לטעם האמריקאי, ישנם מסעדות וחנוית כבר דור שלישי שמנהלים אותן. ךרוב אין במקום הרבה תיירים , רובם הולכים לשכונה במנהטן אבל בהחלט שווה לבדוק.
מלונות בניו יורק | newyork-hotels.co.il
עזרה וייעוץ בנושא הזמנת מלון בניו יורק גם בטלפון חינם, חייגו : 03-6206147
או לחצו כאן לטופס יצירת קשר ואנו נשוב אליכם.